5 saker Om EsterJAGAR LÖV
På kenneln där Ester spenderade sina första nio veckor i livet, hade det vart snö på marken sedan November. Och den låg kvar där när Ester for till Partille. I Partille vart snön dock äntligen bortsmält och istället var (och är) marken täckt av gröngult gräs, högt och lågt, samt... löv. Lätta eklöv som väldigt gärna blåser runt. Som just nu är det roligaste Ester vet. Likt en katt smyger hon på dem, och när de med vinden sätter fart och flyger iväg... Gör hon detsamma. Och när hon väl får tag i dem springer hon stolt iväg med dem, där de hänger halvvägs ut genom munnen. Då är Ester världens duktigaste hund.

LETAR KOMPISAR I AVLOPPET Av någon anledning så har Ester fått för sig något mycket märkligt, som får oss alla i familjen att skratta lika mycket varje gång hon gör det. Ester tror, att varje gång någon går ner för trappan här hemma (som hon inte får gå ner för, och således vet hon inte vart man tar vägen när man går ner eller vad som finns där nere), så kommer dem upp ur avloppet inne i groventrén (som ligger i rummet bakom trappan). Så varje gång en katt eller person går ner för trappan, rusar Ester ut i groventrén och klämmer ner huvudet under diskhon där. Hon gnyr och viftar på svansen medan hon väntar. Men ingen kommer. Och där står Ester förvirrad och ensam kvar.

UPPTÄCKER VATTENSKÅLEN Det är mycket Ester har missförstått gällande den där vattenskålen. För det första är hon ännu inte riktigt bekant med hur man gör för att dricka. Hennes drick- taktik går istället ut på att fort trycka ner nosen längst ner och slicka/gnaga mot botten av skålen. Och under tiden försöka få i sig så mycket vatten som möjligt. När nosen väl kommer upp ur det djupa blå, slänger hon med hjälp av hela huvudet och munnen ur vatten i luften som hon sedan försöker fånga med tungan. Det är inte lätt det där.
     Andra favoritgrejer med vattenskålen är 1) att försöka äta upp skålen (som är gjord i keramik) genom att helt enkelt... äta på den. Och 2) bada i skålen. Det vill säga ställa sig i den, gräva lite, doppa både hela ansiktet och öron. Efter detta ligger det ofta en hel del vatten runt skålen. Det kan man gräva i, rulla runt i och trycka nosen i. Tänk vilken fantastisk upplevelse det kommer bli när hon besöker Kåsjön och Prästtjärn för första gången i sommar...

HÄMTAR POSTEN Ester bär gärna post. Vi vill gärna ha vår post hel och ren. Kompromissen blir att varje gång vi hämtar posten får Ester bära en fin, färgglad reklambilaga. Vad fint att någon uppskattar det där som andra kallar skräp. Men hon är så nöjd när hon får springa med en tidning ihoprullad i käften. Så gör man Ester glad.

SAMLAR PÅ PINNAR Det här var egentligen ett större intresse under den första veckan. Ester hittar pinnar precis överallt, och bär gärna runt på dem under hela promenader. Hon må gå i koppel, men hon har fortfarande kontroll över något. Pinnarna. När vi sedan går in lämnar hon pinnarna i en hög utanför dörren. Nu har många rymt där ifrån, men under förra veckan hade hon en ganska imponerande hög där ute.Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0